"Zondag geregeld zodat ik meteen maandag aan de slag kan: de bevestiging dat ik goed zit bij Lannet. "

Roel Sijben, Sijben Tandheelkunde

Contact

Telefoon 013 747 0 747

Direct bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur.
Buiten kantoortijden bereikbaar voor spoedstoringen. Meer informatie? Support nodig?

Sijben Tandheelkunde

De moderne tandartspraktijk van Sijben Tandheelkunde, gelegen in het mooie Heerlen, biedt uitgebreide tandheelkundige zorg. Het deskundig team van specialisten maakt gebruik van de meest moderne technieken en streven naar een gezonde mond en een stralende lach. Praktijkhouder en gediplomeerd tandarts Roel Sijben volgt de ontwikkelingen en nieuwe technieken op de voet en dit vraagt om een IT-partner die zich ook blijft vernieuwen en mee gaat met de tijd.

Professionaliteit en ervaring geeft de doorslag

Een stabiele ICT-omgeving begint bij een toekomstbestendige IT-partner. Dat weten ze ook bij Sijben Tandheelkunde. “We hadden ons eigen lokale IT-mannetje die we konden bellen wanneer we er behoefte aan hadden. Gaandeweg gingen zaken steeds minder goed lopen en dan krijg je de behoefte om wat anders te gaan zoeken,” vertelt Roel. Dat ze uiteindelijk bij Lannet zijn uitgekomen is geen toeval. “We kregen de tip van Tandheelkundig leverancier Arseus Dental, om contact met Lannet op te nemen. De professionaliteit die zij bieden en de ruime ervaring met tandartspraktijken, heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om met Lannet in zee te gaan. Tenslotte is het hebben van een klik ook wel erg belangrijk en dat is de reden dat we al een heel aantal jaren met elkaar samenwerken.”

Meedenken en snel schakelen

Bij Sijben Tandheelkunde nemen ze de mens achter de mond serieus en deze klantgerichte benadering zien ze ook terugkomen bij Lannet. “Door de goede communicatie worden problemen snel opgelost en negen van de tien keer als ik ergens tegen aan loop kan het remote, op afstand, opgelost worden.” Volgens Roel zet Lannet net dat stapje extra voor de klant. “Toen ik erachter kwam dat wij een lekkage hadden en alles 30 cm onder water stond, kwam er meteen op zondag een van de jongens van Lannet naar het zuiden gereisd. Hij heeft de server weer aan de praat gekregen en zo konden we die maandag gewoon weer normaal werken. Een bevestiging dat ik goed op mijn plek zit bij Lannet.” Als er tenslotte gevraagd wordt naar de meerwaarde van de diensten van Lannet is Roel heel duidelijk. “Het is fijn dat een groter bedrijf zoals Lannet zich ook bezighoudt met vernieuwingen en advies geeft. Als er een verandering in de regelgeving ontstaat dan springt Lannet daar goed en handig op in. Dat er vanuit jullie initiatief getoond wordt en dat ik het allemaal niet zelf hoef uit te zoeken, daar ben ik heel blij mee.”

Waarmee kunnen wij u helpen?

Informatie Masterclasses

Partners