"20 jaar te lang gewacht met overstappen."

Paul van der Kroft, Implantologie Van der Kroft

Contact

Telefoon 013 747 0 747

Direct bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur.
Buiten kantoortijden bereikbaar voor spoedstoringen. Meer informatie? Support nodig?

Implantologie Van der Kroft

In zijn praktijk voor orale implantologie en Algemene Tandheelkunde, met zicht op de Rotterdamse natuur, biedt tandarts Paul van der Kroft een breed aanbod aan tandheelkundige zorg. Naast normale tandheelkundige ingrepen, is hij specialist op het gebied van orale implantologie. Tevens doceert hij één dag in de week practicum aan studenten van het Zorginstituut van Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Van der Kroft stelt hoge kwaliteitseisen aan zijn praktijk en werkt ook met de meeste moderne apparatuur. “Ik zocht een IT-specialist die snapt dat de patiënt centraal staat en hoe belangrijk een stabiele ICT-omgeving is voor een tandartspraktijk.”

Continuïteit is van levensbelang

De automatisering in een tandartspraktijk moet aan specifieke eisen voldoen volgens van der Kroft. “Continuïteit is van levensbelang. Een crash kan ernstige gevolgen hebben en als je informatie kwijtraakt dan kun je wel naar huis gaan.” Slechte ervaringen met de toenmalige ICT-dienstverlener zorgde ervoor dat hij verder ging kijken. “Ik kwam bij Lannet IT terecht via collega Knappers, Parra en de Jong tandartsen, aangezien zij erg tevreden waren. Sinds de overstap naar Lannet ervaar ik ook een wereld van verschil! Ook de telefonie die heel goed geregeld is, de goede beeldschermen en kleine snellere computers die ze mij geadviseerd hebben, dragen bij aan deze positieve ervaring. Ik heb 20 jaar te lang gewacht met overstappen.”

Brabantse gezelligheid

De samenwerking met Lannet IT verloopt naar grote tevredenheid, met een flinke dosis Brabantse gezelligheid. “Ze zijn goed bereikbaar, zorgen dat alles stabiel is en de communicatie wordt ook als positief ervaren, ondanks het dialect. Dit vind ik wel grappig en gezellig” lacht van der Kroft. “We worden altijd heel vriendelijk geholpen. Zo heeft een medewerker van Lannet mijn echtgenote nog geholpen met de computerinstellingen zodat zij bepaalde zaken beter kon zien en heeft hij mijn oude OPT machine weer aan de gang gekregen.” Op de vraag hoe hij denkt dat de diensten van Lannet IT hem in de toekomst verder gaan helpen is hij heel kort: “Voornamelijk door te perfectioneren, ik ben niet van plan om nog verder te groeien.”

Waarmee kunnen wij u helpen?

Informatie Masterclasses

Partners