"Lannet IT heeft verstand van tandartsspecifieke hard- en software"

Karin Meppelink, De kliniek voor mondzorg

Contact

Telefoon 013 747 0 747

Direct bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur.
Buiten kantoortijden bereikbaar voor spoedstoringen. Meer informatie? Support nodig?

De Kliniek voor Mondzorg

“Wij hebben voor Lannet IT gekozen omdat ze het totaalplaatje beheersen”, zegt Karin Meppelink van De Kliniek voor Mondzorg. “Lannet IT heeft verstand van praktijk management software, van tandartsspecifieke hardware, van back-upsystemen, antivirus, zelfs van het koppelen van vestigingen. Ze hebben overzicht.”

Tot vijf jaar geleden deed De Kliniek voor Mondzorg in Eindhoven alle automatisering zelf. “Als er een computer kapot was, vervingen we hem zelf. Als het inscannen van de OPT’s niet werkte, zochten we zelf uit waar de oorzaak lag”, vertelt Meppelink, algemeen manager van de praktijk. Totdat de praktijk voor tandheelkunde, implantologie en mondhygiëne steeds drukker werd. “Op een gegeven moment hadden we echt meer ondersteuning nodig. Ook omdat wij als praktijk ’bij’ willen blijven op het gebied van innovatieve materialen, behandelmethodes en hulpmiddelen. Daardoor komt er steeds meer hard- en software je praktijk binnen.”

Rust in de praktijk
De overstap naar Lannet IT leverde een hoop rust op in de praktijk, herinnert Meppelink zich. “Voorheen hadden we nog wel eens paniek over de computer. Hij liep vast, of startte ineens niet op, terwijl de patiënt al in de wachtkamer zat. Als dat nu gebeurt, bellen we Lannet. Zij loggen in, kijken wat er aan de hand is en regelen het. De overstap scheelt dus een hoop negatieve energie. Lannet IT is bovendien erg kundig in het afstemmen en koppelen van de verschillende softwarepakketten. We hebben nu één aanspreekpunt voor alle automatiseringszaken. Of de Dymo LabelWriter nu niet goed werkt of Vecozo loopt vast tijdens een update; ik bel Lannet IT. Dat is erg praktisch.”

Totaalplaatje
Bij de overstap maakte Lannet IT eerst een totaalplaatje van wat de Kliniek voor Mondzorg nu had staan. Welke apparatuur kon blijven, wat was aan vervanging toe? “Ook vroegen ze uitgebreid naar ons toekomstperspectief”, zegt Meppelink. “Dat is juist zo fijn; bij Lannet IT denken ze altijd tien stappen vooruit. Ze kijken bijvoorbeeld ook of uitbreiding mogelijk is.” Lannet IT richtte de hardware van de praktijk opnieuw in en automatiseerde ook de interne communicatieprocessen. “Ze werken daarbij heel proactief. Als er binnenkort bijvoorbeeld een softwarelicentie verloopt, krijg je een waarschuwingsmailtje van ze, met een offerte erbij voor verlenging. Ze houden alles voor je in de gaten. Je merkt; wij zijn op alle fronten tevreden.”

Waarmee kunnen wij u helpen?

Informatie Masterclasses

Partners