"Lannet IT zet een snel en stabiel systeem neer"

Rob van Gorp, Tandartsenpraktijk R.C.M. van Gorp

Contact

Telefoon 013 747 0 747

Direct bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur.
Buiten kantoortijden bereikbaar voor spoedstoringen. Meer informatie? Support nodig?

Bescherming van patiëntgegevens

WBP wordt AVG

Op 25 mei 2018 moeten alle mondzorgpraktijken in de EU voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG is de Europese opvolger van de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens. Eén van de bepalingen in de AVG is dat de praktijkhouder een bewerkersovereenkomst moet afsluiten met alle partijen die door hem verzamelde gegevens bewerken. Lannet IT biedt alle aangesloten praktijken een bewerkersovereenkomst aan die is opgemaakt aan de hand van de richtlijnen van het KNMT. Deze overeenkomst ontheft de praktijkhouder echter niet van de verantwoordelijkheid voor de door hem verzamelde patiëntgegevens. Het is daarom erg belangrijk om de partijen met wie u zaken doet goed te beoordelen op het gebied van de bescherming van patiëntgegevens.

ISO 27001 / NEN7510 certificering
Naast deze overeenkomst moet elke praktijk voldoen aan de NEN7510. Hierin staat beschreven welke maatregelen de praktijk moet treffen om de patiëntgegevens optimaal te beschermen.
Het beveiligen van netwerken en informatie staat bij Lannet IT al sinds de oprichting hoog in het vaandel: wij hanteren een hoge standaard op dit gebied. Om dit tastbaar te maken hebben wij besloten ons dít jaar nog te certificeren voor ISO 27001: Informatiebeveiliging en NEN7510: Informatiebeveiliging in de zorg. Op die manier kunnen onze klanten erop vertrouwen dat hun netwerk en hun patiëntgegevens bij ons in goede handen zijn.

ICTWaarborg
Sinds 1 januari 2018 is Lannet IT aangesloten bij ICTWaarborg en inmiddels ook gecertificeerd door deze organisatie. ICTWaarborg is dé branchevereniging voor betrouwbare ICT-bedrijven. Door de certificering kunnen onze klanten gebruik maken van de zeven zekerheden die ICTWaarborg biedt. Meer informatie over ICTWaarborg en de zeven zekerheden vindt u op: www.ictwaarborg.nl

Waarmee kunnen wij u helpen?

Informatie Masterclasses

Partners